Το 2018 ξεκίνησε για τo Facebook με μια σημαντική ανακοίνωση, από τον ίδιο το δημιουργό του Facebook, που επηρεάζει το News Feed των χρηστών. Η αλλαγή αφορά τις δημοσιεύσεις που θα βλέπει ο χρήστης και σε ποιες θα δίνεται προτεραιότητα ανάδειξης. Αυτή η κίνηση θα επηρεάσει τον τρόπο που προσεγγίζουμε και διαχειριζόμαστε τα Facebook Pages των ξενοδοχείων. Ας δούμε παρακάτω κάποια σημεία.

 

Ποια είναι η αλλαγή;

Το News Feed των χρηστών, θα περιέχει δημοσιεύσεις τις οποίες το Facebook έχει εκτιμήσει πως τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Περιεχόμενο από φίλους, συγγενείς, groups που αφορούν τα ενδιαφέροντα του χρήστη και γενικότερα οτιδήποτε προκαλεί τον χρήστη να “συζητήσει” και “μοιραστεί” δημιουργικά.

Στον αντίποδα, οι δημοσιεύσεις από Pages, που ουσιαστικά έχουν οργανικά προωθητικό χαρακτήρα, θα έχουν δραστική μείωση στο Reach και το Engagement, μιας και το Facebook, σκοπεύει να κάνει αντίστοιχες προσαρμογές, ώστε να μην εμφανίζονται τόσο συχνά αυτού του τύπου οι δημοσιεύσεις.

 

Για ποιον λόγο θα συμβεί;

Όπως αναφέρει ο Mark Zuckerberg η επικοινωνία με ανθρώπους που ενδιαφέρουν τους χρήστες βελτιώνει την ευημερία τους. Από την άλλη, η παθητική κατανάλωση περιεχομένου τους αποσπά και δεν δρα θετικά στην ευημερία και την ευτυχία τους.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση του Mark Zuckerberg, το Facebook δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και να ενισχύσει τις σχέσεις με τους κοντινούς τους φίλους και συγγενείς. Για αυτό το λόγο, οι δημοσιεύσεις των  “δικών” μας ανθρώπων έχουν πάντα πρωταρχική θέση στο News Feed. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αυξηθεί η παραγωγή δημόσιου περιεχόμενου, και ειδικά video, από επιχειρήσεις και εκδότες. Τα News Feed των χρηστών έχουν κατακλυστεί από δημοσιεύσεις των brands, publishers κλπ. Συνεπώς ο ιδρυτής της πλατφόρμας, λαμβάνοντας υπόψιν το feedback της κοινότητας, θα απομακρύνει αυτό το περιεχόμενο από το News Feed. Οι μοναδικές δημόσιες δημοσιεύσεις Σελίδων που θα έχουν κάποια θέση, είναι αυτές που όπως λέει ο ίδιος “θα ενθαρρύνουν ουσιαστικά την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων” (“And the public content you see more will be held to the same standard — it should encourage meaningful interactions between people”).

 

Τι σημαίνει αυτή αλλαγή για τις Σελίδες των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων;

Σταδιακά θα δούμε να συμβαίνει το προφανές, η πτώση σε reach, engagement και impressions των οργανικών δημοσιεύσεων θα είναι αισθητή. Αυτό σημαίνει πώς όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αρχικά, γίνεται πλέον απαραίτητη η δημιουργία ενός budget για την προώθηση των δημοσιεύσεων και του περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί.

Η σωστή και μελετημένη στόχευση θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση των εξόδων, ώστε μόνο οι σχετικοί με το ξενοδοχείο χρήστες και εν δυνάμει πελάτες να βλέπουν τις δημοσιεύσεις. Επίσης, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια στη δημιουργία περιεχομένου που θα κάνει τους χρήστες όχι μόνο να επικοινωνήσουν με τη σελίδα μας και τις δημοσιεύσεις αλλά που θα τους προκαλέσει το ενδιαφέρον να το μοιραστούν μεταξύ τους. Το περιεχόμενο που προάγει την επικοινωνία θα έχει την καλύτερη δυνατή θέση στο News Feed. Αυτά είναι τα πρώτα βήματα τα οποία όλες οι Σελίδες θα πρέπει να κάνουν άμεσα. Να σημειωθεί εδώ, πως τα engagement-bait post (δηλαδή δημοσιεύσεις που ζητούν από το χρήστη να σχολιάσει, να κάνει like etc), είναι στο στόχαστρο του Facebook, και θα συνεχίσουν να υποβιβάζονται.

Σε δεύτερο επίπεδο, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν επίσημα θα υπάρχει κάποιο ξεχωριστό News Feed αφιερωμένο στις δημοσιεύσεις των Σελίδων που ακολουθεί ο κάθε χρήστης, ή θα χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη τεχνική ή μέθοδος διαχωρισμού. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως εάν ο χρήστης το επιθυμεί, θα μπορεί από τα Preferences του News Feed, να επιλέξει “See First” έτσι ώστε να βλέπει πάντα τις δημοσιεύσεις των αγαπημένων τους Σελίδων.  

 

Εν κατακλείδι, αυτή είναι μια αλλαγή την οποία όλοι οι Digital Marketeers περίμεναν πως θα συμβεί. Δεν αλλάζει κάτι δραστικά στην Social Media στρατηγική που ακολουθεί το ξενοδοχείο ή η τουριστική επιχείρηση. Αυτό που αλλάζει είναι η επιτακτική ανάγκη ανάθεσης ποσού του προϋπολογισμού στο Facebook και η προσπάθεια δημιουργίας νέου και πιο χρήσιμου προς τον χρήστη περιεχομένου.

Για οποιαδήποτε απορία τυχόν έχετε σχετικά με το πως μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το digital marketing για να βελτιώσετε τις απευθείας κρατήσεις ή και την γενικότερη εικόνα του ξενοδοχείου σας, σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας προτείνουμε την βέλτιστη λύση.

16 Ιανουαρίου 2018 Χωρίς σχόλια Andie Moskvina , ,