Σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε αναφερθεί σχετικά με διάφορες λειτουργίες που αναπτύσει το instagram προκειμένου να βελτιώσει το engagement των χρηστών με την πλατφόρμα και τα προβαλλόμενα προϊόντα. Το instagram ανακοίνωσε πως οι χρήστες του  μπορούν πλέον να εκτελούν κρατήσεις εστιατορίων, αγορά εισιτηρίων άλλα και να κλείνουν ραντεβού σε διάφορες επιχειρήσεις μέσα από την mobile εφαρμογή του.

Για να μπορέσει μια επιχείρηση να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα λειτουργία θα πρέπει:

  1. Να διαθέτει business λογαριασμό στο instagram.
  2. Να διαθέτει λογαριασμό στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το instagrm. Συγκεκριμένα:

Πως ενεργοποιείται η λειτουργία;

# Βήμα 1

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλη και εύκολη. Ο ιδιοκτήτης ή διαχειριστής του business λογαριασμού πρέπει απλά να πατήσει το Edit Profile button που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του λογαριασμού της επιχείρησης στη mobile εφαρμογή του instagram.βήμα 1

# Βήμα 2

Στη συνέχεια επιλέγουμε το κουμπί Contact options.

βήμα 2

 

# Βήμα 3

Στη συνέχεια επιλέγουμε την πλατφόρμα στην οποια η επιχείρηση διατηρεί λογαριασμό.

βήμα 3

# Βήμα 4

Όταν επιλέξουμε την πλατφόρμα με την οποία συνεργάζετε η επιχείρηση, θα πρέπει να εισάγουμε το URL (τη διεύθυνση) που διαθέτει η επιχείρηση μας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

βήμα 4

Μόλις έχουμε εισάγει το URL η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και το σχετικό Button θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα του instagram προφίλ της επιχείρησης.

τελική εικόνα

 

Αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα για κρατήσεις δωματίων, πιστεύουμε οτι σύντομα θα δοθεί και η δυνατότητα αυτή.

Το instagram αποδεικνύει οτι αποκτά ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για τις τουριστικές επιχειρήσεις και αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία που πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στη digital marketing στρατηγική.

19 Μαΐου 2018 Χωρίς σχόλια Kyros Asfis